Založ si blog

Trest smrti pre zradcov a zapredancov Slovenska alebo kedy tie svine už skončia ?

Opriem sa len o fakty a nič viac. Čitatelia nech si urobia záver. Úfam, že jednou z hlavných postáv  pred špecializovaným trestným tribunálom vytvoreným podľa zákona  a súdiacím zradcov a zapredancov Slovenska po voľbách v roku 2014 bude aj v budúcnosti obvinený Ing. Ivan M.

 

1. Počas prvej vlády Mikuláša Dzurindu (1998 – 2002) sa predali podiely v dvoch monopolných podnikoch. Prvým bola akciová spoločnosť Slovenské telekomunikácie. Podnik sa privatizoval v roku 2000. Pred privatizáciou sa Slovenské telekomunikácie a iné štátom kontrolované podniky vzdali podielov v Poštovej banke. Víťazom tendra na predaj podielu v podniku Slovenské telekomunikácie sa stala nemecká spoločnosť Deutsche Telekom. Za 51% podiel vo firme zaplatila 1 miliardu eur. Firma ponúkla 600 miliónov eur ako platbu Fondu národného majetku a 400 miliónov eur na zvýšenie základného kapitálu podniku.

http://www.izurnal.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=2046&Itemid=89

Nemecký koncern Deutsche Telekom, ktorý je majoritným akcionárom telekomunikačnej spoločnosti Slovak Telekom, a.s. (ST), na štvrtkovom valnom zhromaždení firmy ST prehlasoval Slovenskú republiku a odmietol návrh zástupcov štátu na vyplatenie nerozdeleného zisku a dividend vo výške 258 mil. eur.

 

2.

Ing. Ivan Mikloš – pravá ruka Mikuláša Dzurindu

 

1998 – 2002 – podpredseda vlády SR pre ekonomiku
Júl 2002 – Október 2002 – podpredseda vlády pre ekonomiku a minister dopravy, pôšt a telekomunikácií SR

 

3.

Slovak Telekom je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group. Deutsche Telekom vlastní v spoločnosti Slovak Telekom 51 % akcií. Ministerstvo hospodárstva SR vlastní 34 % akcií a Fond národného majetku SR 15 % akcií.

 

4.

Minister financií Ivan Mikloš nevidí dôvod, prečo by Deutsche Telekom nemal vyplatiť dividendy. Ako uviedol vo štvrtok, predpokladá, že s nemeckým koncernom štát ešte bude rokovať. „Ja predpokladám, že ešte budeme rokovať s Deutsche Telekomom a že to nebude posledné slovo a posledné stanovisko, pretože naozaj nevidím dôvod, prečo by nemali byť vyplatené dividendy,“ povedal Mikloš. Podľa jeho slov je aj tento prípad jedným z dôvodov, prečo by sa mal Slovak Telekom sprivatizovať. Nevyplatenie dividend však podľa ministra neohrozí budúcoročný štátny rozpočet.

5.

Kto robil privatizáciu Slovak Telekom, že Slovensko má teraz

problém dostať dividendy ?

Dividendy a zisk vznikol len a len na území Slovenska.


Čítajte viac: http://spravy.pravda.sk/deutsche-telekom-prehlasoval-stat-odmietol-vyplatu-dividend-pt7-/sk_ekonomika.asp?c=A110428_170146_sk_ekonomika_p01#ixzz1KptH2NKE

6.

„Dôvodov, prečo privatizovať ten podiel, je veľa, toto je jeden z nich, ale ani nie podstatný. Telekomunikácie už dávno nie sú prirodzeným monopolom, nie je žiadny dôvod, aby tam štát mal svoju účasť,“ argumentoval Mikloš.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/5869607/telekom-odmietol-vyplatit-slovensku-dividendy.html#ixzz1KptQ40OF

 

Záver by som ukončil zaujímavým blogom:

http://vladimirspernoga.blog.pravda.sk/2011/04/06/kazda-svina-raz-zle-skonci/

 

66 rokov od svadby Adolfa Hitlera s Evou Braunovou

29.04.2011

je pripomenutím si, že aj v ťažkých časoch človek láske nerozkáže. V dnešný deň, pred 66 rokmi sa Adolf Hitler v berlínskom bunkri oženil so svojou milenkou Evou Braunovou. Adolf tým dokázal, že láska kvitne v každom veku. Svadbou s Evou naplno prejavil krehkosť svojej duše a romantické city, ktoré počas svojej vlády nad Nemeckom a veľkou časťou Európy, tak [...]

Dobrí kresťania sú v defenzíve proti márnotratnému

25.04.2011

konzumu ostaných ľudí v nákupných reťazcoch. V defenzíve proti zľavám, ziskom nadnárodných koncernov a ich reklamám. Každý, kto dnes išiel nie do na prechádzku, napr. na Hlavnú ulicu v Košiciach ale do nákupného centra, ukázal jasne a zreteľne svoj postoj. Postoj konzumného človeka, ktorý sa síce hlási navonok ku kresťanstvu a v zlých časoch aj prosí Boha [...]

No počkaj vlk, Mikloš…

18.04.2011

príde ešte na vlka mráz. 20 rokov Ivanko, dvadsať rokov si na Slovensku dokázal bačovať z peňazí daňových poplatníkov. Okrem toho si za judášske groše rozpredal – zabezpečil sprivatizovanie Slovenska nadnárodným korporáciámi, a tiež si dokázal naozaj veľa iných majstrovských kúskov. Zatiaľ bez odsúdenia. A dokazuješ to aj teraz. Arogantne a chrapúnsky citujúc: [...]

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

jurajblach

Som jedným zo zakladateľov platformy nezávislých občanov 7statočných. Verím, že Slovensko bude lepšou krajinou, ak sa nájde aspoň 7statočných v každom meste, obci, dedine a začnú konať dobro pre všeobecné dobro. Myslím si, že každý z nás môže urobiť pre lepšie Slovensko v rámci svojich možností a schopností viac ako doteraz. Ja zatiaľ píšem blogy a komunikujem s každým koho 7statocnych.sk zaujíma.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 51250x
Priemerná čítanosť článkov: 3015x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy