Poučme sa z Ameriky a zastavme pokles bielych slovenských škôlkarov

7. apríla 2011, jurajblach, Nezaradené

Túto otázku a tému sme preberali na našom mítingu s podporovateľmi. Cieľom stretnutia bolo síce riešenie stavu komunikácií v meste Košice, avšak jeden z občanov doniesol isté noviny a začal predčítavať: Väčšinu obyvateľov Spojených štátov podľa sčítania stále tvoria ľudia, ktorí sa  označili za belochov. Ich podiel sa však znížil zo 69 na 64 percent. Odhaduje sa,  že okolo roku 2050 by klasickí bieli Američania mali byť v menšine.

Sčítanie podľa magazínu Economist ukázalo, že medzi trojročnými deťmi je už väčšina detí  z rasových menšín. Do štyroch rokov sa očakáva, že väčšina všetkých detí bude „nebielych“. „Tak bude vyzerať budúcnosť,“ povedal podľa CBS profesor sociológie z Univerzity v New Hampshire Kenneth Johnson.

zdroj: http://www.sme.sk/c/5838697/bieli-americki-skolkari-su-uz-v-mensine.html#ixzz1Ioqudczg

 

Na vyššie uvedenú situáciu mám teda súkromne takýto názor: Nie som profesor sociológie, hoc pár titulov mám. Domnievam sa však, že by sme mali vážne zobrať na zreteľ názor profesora sociológie z Univerzity v New Hampshire Kennetha Johnsona, ktorý tvrdí, že „v krátkom čase väčšina všetkých detí bude „nebielych“ a tak bude vyzerať budúcnosť.“

Amerika bola minimálne posledných dvadsať rokov našim vzorom. Mali by sme sa možno poučiť z ich stavu a začať veci riešiť, lebo ak nezastavíme pokles bielych slovenských škôlkarov, tak potom ako bude vyzerať naša budúcnosť ?

Odhaduje sa, že okolo roku 2050 by klasickí bieli Slováci mali byť v menšine alebo sa ODHADUJE vôbec niečo ?

Či len sa HÁDAME a problém sa nerieši ?