Založ si blog

Trest smrti pre zradcov a zapredancov Slovenska alebo kedy tie svine už skončia ?

Opriem sa len o fakty a nič viac. Čitatelia nech si urobia záver. Úfam, že jednou z hlavných postáv  pred špecializovaným trestným tribunálom vytvoreným podľa zákona  a súdiacím zradcov a zapredancov Slovenska po voľbách v roku 2014 bude aj v budúcnosti obvinený Ing. Ivan M.

 

1. Počas prvej vlády Mikuláša Dzurindu (1998 – 2002) sa predali podiely v dvoch monopolných podnikoch. Prvým bola akciová spoločnosť Slovenské telekomunikácie. Podnik sa privatizoval v roku 2000. Pred privatizáciou sa Slovenské telekomunikácie a iné štátom kontrolované podniky vzdali podielov v Poštovej banke. Víťazom tendra na predaj podielu v podniku Slovenské telekomunikácie sa stala nemecká spoločnosť Deutsche Telekom. Za 51% podiel vo firme zaplatila 1 miliardu eur. Firma ponúkla 600 miliónov eur ako platbu Fondu národného majetku a 400 miliónov eur na zvýšenie základného kapitálu podniku.

http://www.izurnal.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=2046&Itemid=89

Nemecký koncern Deutsche Telekom, ktorý je majoritným akcionárom telekomunikačnej spoločnosti Slovak Telekom, a.s. (ST), na štvrtkovom valnom zhromaždení firmy ST prehlasoval Slovenskú republiku a odmietol návrh zástupcov štátu na vyplatenie nerozdeleného zisku a dividend vo výške 258 mil. eur.

 

2.

Ing. Ivan Mikloš – pravá ruka Mikuláša Dzurindu

 

1998 – 2002 – podpredseda vlády SR pre ekonomiku
Júl 2002 – Október 2002 – podpredseda vlády pre ekonomiku a minister dopravy, pôšt a telekomunikácií SR

 

3.

Slovak Telekom je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group. Deutsche Telekom vlastní v spoločnosti Slovak Telekom 51 % akcií. Ministerstvo hospodárstva SR vlastní 34 % akcií a Fond národného majetku SR 15 % akcií.

 

4.

Minister financií Ivan Mikloš nevidí dôvod, prečo by Deutsche Telekom nemal vyplatiť dividendy. Ako uviedol vo štvrtok, predpokladá, že s nemeckým koncernom štát ešte bude rokovať. „Ja predpokladám, že ešte budeme rokovať s Deutsche Telekomom a že to nebude posledné slovo a posledné stanovisko, pretože naozaj nevidím dôvod, prečo by nemali byť vyplatené dividendy,“ povedal Mikloš. Podľa jeho slov je aj tento prípad jedným z dôvodov, prečo by sa mal Slovak Telekom sprivatizovať. Nevyplatenie dividend však podľa ministra neohrozí budúcoročný štátny rozpočet.

5.

Kto robil privatizáciu Slovak Telekom, že Slovensko má teraz

problém dostať dividendy ?

Dividendy a zisk vznikol len a len na území Slovenska.


Čítajte viac: http://spravy.pravda.sk/deutsche-telekom-prehlasoval-stat-odmietol-vyplatu-dividend-pt7-/sk_ekonomika.asp?c=A110428_170146_sk_ekonomika_p01#ixzz1KptH2NKE

6.

„Dôvodov, prečo privatizovať ten podiel, je veľa, toto je jeden z nich, ale ani nie podstatný. Telekomunikácie už dávno nie sú prirodzeným monopolom, nie je žiadny dôvod, aby tam štát mal svoju účasť,“ argumentoval Mikloš.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/5869607/telekom-odmietol-vyplatit-slovensku-dividendy.html#ixzz1KptQ40OF

 

Záver by som ukončil zaujímavým blogom:

http://vladimirspernoga.blog.pravda.sk/2011/04/06/kazda-svina-raz-zle-skonci/

 

66 rokov od svadby Adolfa Hitlera s Evou Braunovou

29.04.2011

je pripomenutím si, že aj v ťažkých časoch človek láske nerozkáže. V dnešný deň, pred 66 rokmi sa Adolf Hitler v berlínskom bunkri oženil so svojou milenkou Evou Braunovou. Adolf tým dokázal, že láska kvitne v každom veku. Svadbou s Evou naplno prejavil krehkosť svojej duše a romantické city, ktoré počas svojej vlády nad Nemeckom a veľkou časťou Európy, tak [...]

Dobrí kresťania sú v defenzíve proti márnotratnému

25.04.2011

konzumu ostaných ľudí v nákupných reťazcoch. V defenzíve proti zľavám, ziskom nadnárodných koncernov a ich reklamám. Každý, kto dnes išiel nie do na prechádzku, napr. na Hlavnú ulicu v Košiciach ale do nákupného centra, ukázal jasne a zreteľne svoj postoj. Postoj konzumného človeka, ktorý sa síce hlási navonok ku kresťanstvu a v zlých časoch aj prosí Boha [...]

No počkaj vlk, Mikloš…

18.04.2011

príde ešte na vlka mráz. 20 rokov Ivanko, dvadsať rokov si na Slovensku dokázal bačovať z peňazí daňových poplatníkov. Okrem toho si za judášske groše rozpredal – zabezpečil sprivatizovanie Slovenska nadnárodným korporáciámi, a tiež si dokázal naozaj veľa iných majstrovských kúskov. Zatiaľ bez odsúdenia. A dokazuješ to aj teraz. Arogantne a chrapúnsky citujúc: [...]

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

jurajblach

Som jedným zo zakladateľov platformy nezávislých občanov 7statočných. Verím, že Slovensko bude lepšou krajinou, ak sa nájde aspoň 7statočných v každom meste, obci, dedine a začnú konať dobro pre všeobecné dobro. Myslím si, že každý z nás môže urobiť pre lepšie Slovensko v rámci svojich možností a schopností viac ako doteraz. Ja zatiaľ píšem blogy a komunikujem s každým koho 7statocnych.sk zaujíma.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 51110x
Priemerná čítanosť článkov: 3006x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy